header (20K)
aa aa De Stad     Biesbosch     Varen en wandelen     Eigen idee?
Reserveren!     Beschikbaarheid/agenda     Goedweer-garantie     Home    
Facebook DD Cornelis_ddcornelis_rondvaarten dordrecht
lijn

Biesbosch

biesbosch_gastheer (7K)
Schipper/gids Jaap Bouman is gastheer van de Biesbosch, een ambassadeur van deze zoetwaterdelta. Gastheren hebben een opleiding gehad om de bezoekers van de Biesbosch goed en deskundig te kunnen informeren.

Nationaal Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Ruige, hoog opgaande wilgenbossen, kreken, eb en vloed, de Biesbosch is uniek. Er is één nationaal park, maar er zijn eigenlijk drie Biesbossen: de Brabantse (de grootste), de Hollandse op het Eiland van Dordrecht (vroeger de Sliedrechtse Biesbosch en Merwelanden genoemd) en in de buurt van de Moerdijkbruggen de Dordtse Biesbosch. En daartussen de machtige, breedste rivier van Nederland, de Nieuw Merwede. De Brabantse en de Hollandse Biesbosch kunnen met de zalmschouw DD Cornelis worden bezocht.

Hollandse Biesbosch

De Hollandse Biesbosch is het gebied aan de Dordtse kant, tussen de Beneden Merwede en de Nieuwe Merwede. Vlakbij Dordrecht en gemakkleijk van daaruit met eigen vervoer of openbaar vervoer te bereiken. Of varend met de DDCornelis natuurlijk.
De Hollandse Biesbosch is niet zo groot als de Brabantse Biesbosch maar met net zulke mooie kreken, poldertjes grienden en natuur. En omdat het verschil tussen eb en vloed groter is dan aan de Brabantse kant lijkt de Hollandse Biesbosch bij laag water het meest op de Biesbosch van voor de afsluiting van het Haringvliet. Informatief Biesboschcentrum met restaurant. De DDCornelis vertrekt voor rondvaarten op maat bij de Loswal, Hotel Stayokay of het Bezoekerscentrum.

meer

Brabantse Biesbosch

De rondvaarten door de Brabantse Biesbosch beginnen weer vanaf ca. 1 juni.

De Brabantse Biesbosch, ingeklemd tussen Nieuw Merwede en Amer, is de grootste Biesbosch. Kreken, grienden, wilde natuur maar ook breed water. Met een groot, attractief Biesbosch Museumeiland met restaurant.
De DDCornelis vertrekt voor rondvaarten op maat bij de Spieringsluis of bij het Museumeiland.
lijn
aa aa De Stad     Biesbosch     Varen en wandelen     Eigen idee?
Reserveren!     Beschikbaarheid/agenda     Goedweer-garantie     Home    
Facebook DD Cornelis_ddcornelis_rondvaarten dordrecht
lijn
aa aa[ Algemene voorwaarden ] [ © Copyright Jaap Bouman/DORDT.NL ]