header (20K)
lijn
Rondvaart door Dordrecht
Duur:1 - 1,5 uur
Prijs:€ 85,-- (maximaal 10-12 personen)
Opstap:Wijnbrug (of in overleg) - Speciale mogelijkheid: Villa Augustus
Afstap:Wijnbrug (of in overleg)
Route:havens en rivier voor de stad, Drierivierenpunt (afhankelijk van weersomstandigheden, stroming en drukte op rivieren. Veiligheid voor alles!)

Reserveren!

Varen in de winter
De DD Cornelis vaart ook in de winter. Als enige in Dordrecht en omstreken. Het moet droog zijn (de DD Cornelis is een open boot), maar met wat fleecedekens en een kacheltje is een wintervaart heel bijzonder. Aan boord altijd wel warme chocolademelk.
Snertvaart
En wat te denken van een snertvaart? Een winterse vaart met huisgemaakte erwtensoep. Vers, naar grootmoeders recept. En natuurlijk met zwart roggebrood en spek. De prijs: 7,50 p/p. exclusief de vaart zelf.


Wandelen door Dordrecht is al een belevenis op zich (wandelroutes zijn te downloaden), maar de stad is toch het mooiste vanaf het water. Deze rondvaart gaat
rondvaarten-dordrecht-stad_pelserbrug (89K)
door de Voorstraatshaven met 8 bruggen (bij hoog water bukken!). Zelfs het stadhuis en een plein zijn over het water gebouwd. Waar de achtergevels net als in Venetië pal aan het water staan. De Nieuwe Haven uit 1410. Het fabuleuze uitzicht op de stad. De oude vrachtschepen in de Wolwevershaven. Het dokje van Straatman. Het Groothoofd waar koningen, keizers en andere belangrijke personen de stad binnen kwamen. Dát is Dordrecht op zijn best. De schipper kan van alles vertellen over de geschiedenis en het water. En een mok koffie of thee zit er ook wel in.
En het is helemaal verwennen met een lunch aan boord, een glas Dordtse witte of rode wijn (ja heus!) of garnituur van Dordtse en regionale lekkernijen.

Ook is het mogelijk om bij Villa Augustus te vertrekken!

Extra's
Erwtensoep. Huisgemaakt, naar grootmoeders recept. Roggebrood en spek.
Lunch aan boord, door restaurant Het Bolwerck.
Koffie mét.
De plank van Cornelis (garnituur van Dordtse en regionale lekkernijen).
Lekkers van onze distilleerderijen Rutte en Rijneveen, Dordtse wijnmakerij (!), (regionale) brouwerij.

De route
stad (33K)

ddcornelis-stad-combi-01 (55K)

Reserveren!
lijn
[ Algemene voorwaarden ] [ © Copyright Jaap Bouman/DORDT.NL ]