header (20K)
aa aa De stad Dordrecht     Biesbosch     Varen en wandelen     Eigen idee?
Reserveren!     Goedweer-garantie     Home
lijn

Wandelen en varen

Duur2,5 - 3 uur
Prijs€ 120,-- (maximaal 10-12 personen)
OpstapStation? Parkeergarage? Statenplein? Eigen keuze!
AfstapGrote Kerk? (in overleg)
RouteWandelen met gids door de binnenstad (niet de waterzijde), daarna rondvaart havens, rivieren voor de stad, Drierivierenpunt en vervolgens vrij terugwandelen met papieren route.
(een en ander afhankelijk van weersomstandigheden, stroming en drukte op rivieren. Veiligheid voor alles!)

Reserveren!


Wandelen en varen, dat is Dordrecht leren kennen. U wordt door een ervaren stadsgids ergens in de stad opgepikt. Bijvoorbeeld het station, een parkeergarage, het Statenplein, een horecagelenheid, aan u de keuze.
rondvaaten-stad-wijnstraat01-kl (14K)
De wandeling is ongeveer een uur en u ziet hofjes, steegjes, straten met kapitale herenhuizen, huizen met legendes, winkels. De gids (dat kan ook de schipper zijn) brengt u naar de DD Cornelis en vervolgens vaart u meer dan een uur door de havens van de stad. De Voorstraatshaven met 8 bruggen (bij hoog water bukken!). Zelfs het stadhuis en een plein zijn over het water gebouwd. De achtergevels van de huizen staan net als in Venetië pal aan het water. De Nieuwe Haven uit 1410. Het fabuleuze uitzicht op de stad. De oude vrachtschepen in de Wolwevershaven. Het dokje van Straatman. Het Groothoofd waar koningen, keizers en andere belangrijke personen de stad binnen kwamen. Dát is Dordrecht op zijn best. De schipper kan van alles vertellen over de geschiedenis en het water. En een mok koffie of thee zit er ook wel in.

Daarna de rivier op, met de maaskamers, de schepen op het drukste rivierenknooppunt in Europa, uitzicht op Zwijndrecht en Papendrecht,
rondvaaten-dordrecht-maartenszhof01-kl (12K)
in de verte de Sophiapolder. U wordt weer afgezet in de buurt van de majestueuze Grote Kerk. U krijgt een papieren routebeschrijving die u terug naar het winkelhart van de stad leidt, met ook onderweg veel bezienswaardigheden. U bent natuurlijk helemaal vrij om te winkelen, ergens wat te drinken of te eten. Deze wandelroute duurt ongeveer drie kwartier, maar wij hebben zo'n idee dat u zoveel ziet dat u er langer over doet. De route eindigt op het Statenplein, in het centrum van de stad, op een steenworp afstand van de parkeergarages en op 10 minuten lopen naar het station.
Na afloop mag u zich gerust Dordtkenner noemen.

En het is helemaal verwennen met een lunch aan boord, een glas Dordtse witte of rode wijn (ja heus!) of garnituur van Dordtse en regionale lekkernijen. (binnenkort)

Extra's (binnenkort meer informatie)
Bootje broodje (lunch)
Koffie mét
De plank van Cornelis (garnituur van Dordtse en regionale lekkernijen)
Bootje borrel
Lekkers van onze distilleerderijen Rutte en Rijneveen, Dordtse wijnmakerij (!), (regionale) brouwerij of fris uit de Alblasserwaard

De route

In rood wandeling 1 (met gids)
In blauw de vaarroute
In groen eigen wandeling 2 (met papieren routebeschrijving)
kaart_stad-wandelen (41K)


stad-combi-01 (40K)

Reserveren!

lijn
aa aa De stad Dordrecht     Biesbosch     Varen en wandelen     Eigen idee?
Reserveren!     Goedweer-garantie     Home
lijn
aa aa[ Algemene voorwaarden ] [ © Copyright Jaap Bouman/DORDT.NL ]